24. helmikuuta 2013

MökilläHeipparallaa taas!

Ihanaa ihanaa oli viettää aikaa taas mökillä!

Vietettiin päivät enimmäkseen ulkosalla. Kaivettiin lumeen hurjia reittejä, leikittiin hippaa, saunottiin ja nautittiin oman perheen seurasta! Pojat päättivät rakentaa grillikatoksen päälle majan ja tohkeissaan suuresta työstään olivat myös aikeissa nukkua yönsä katon päällä lumimajassaan. Siitäkös kiukku nousi, kun minä, äiti, pilasin heidän hienot suunnitelmansa ja ilmoitin, että grillikatoksen päällä oli ihan liian kylmää ja pimeää nukkumiseen! Enkä heltynyt, vaikka iltasaunan jälkeen pojat alahuuli väpättäen tuijottivat minua syyttävästi. Olin kuulema melkein jo päivällä luvannut. Höpö höpö. Ja niin pojat joutuivat vain omaan huoneeseensa nukkumaan lämpimien peittojen alle.

Minun kaksi suloista poikaani.

No, aamusta he kiipesivät taas uudestaan katoksen päälle viimeistelemään majaansa. Sitten olikin iglun vuoro, minkä isä oli luvannut heidän kanssaan tehdä pihalle. Siitäkin rakennelmasta tuli oikein hieno!

Ensimmäisenä päivänä käytiin paikallisessa pikkukaupassa ostamassa grillattavat ja ruuat mökkireissulle mukaan. Ostin tietenkin itselleni myös mökkilukemista: kaupasta löytyi Oma koti kullan kallis ja Unelmien Talo ja Koti -lehti. Salaa luokittelen nämä lehdet "mökkilehdiksi". Jotenkin lehtien kuvat, sisustukset ja talot kuuluvat mielestäni maalaismaisemaan ja mökkisisustuksiin. Joskus kuitenkin yllätyksiä tulee vastaan, kuten nyt tämä allaoleva asuntokin sen osoittaa..

Tämä ihana koti löytyy Oma koti kullan kallis -lehdestä. Kyseessä on Turussa sijaitseva vanha puinen paritalo, jossa oli tehty täydellinen remontti..


Kuvat: Oma koti kullan kallis


Tämän kodin sisustuksen voisi kyllä siirtää kaupunkikotiinkin.. Niin ihanan.. valkoista!

Hauska eteinen! Minä niin tykkään tästä mustavalkoisuudesta..

Mökillä juhlittiin myös J:n syntymäpäiviä. Tehtiin poikien kanssa syntymäpäiväkakku oman maan mustikoista, jotka kaivettiin pakastimen syvyyksistä ja laulettiin - tottakai - onnittelulaulu! Lapset halusivat isänsä elämään hieman jännitystä, joten aamusta piilotimme ensin lahjapaketin ja J sai lahjansa vasta sitten, kun oli sen ensiksi löytänyt.. Kikatus oli melkoista, kun isä konttasi ja etsi pakettiaan. Ja löytyihän se: paketista tuli esiin alusvaatteita, t-paita ja neule Cottonfield:ltä. Ja isä oli tyytyväinen: juuri tällaisiahan hän oli toivonutkin!
Mökillä on ihana käyttää näitä koristeellisia astioita ja sekoittaa niitä keskenään! Tässä yhdistin mummiltani saadut astiat anopiltani saatuun vanhaan vaaleanpunaiseen arabian - lautaseen ja eikös sovi ihanasti sininen ja vaaleanpunainen yhteen toistensa (ja mustikkakakun..)  kanssa!Nappasinpahan vielä kuvan myös perisuomalaisesta mökkiruuasta:Mikäpä ei paremmin sopisi mökille iltapalaksi, kuin perinteinen grillimakkara, sinappi ja kuopuksen lempimaito: punainen täysmaito! Joskus voi vähän irroitella.. syödään sitten muina iltoina taas kaurapuuroa=)!

Eli tällainen oli meidän mökkihiihtolomamme. Ihana! Toivottavasti teilläkin, ystäväni, oli myös oikein rentouttava ja mukava loma!

Nähdään taas!

Katja
Tässä vielä meidän pieni söpö vahtikoiramme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti