8. helmikuuta 2013

Fifty shades


Fifty Shades - E L James


Pakkohan tämä oli sitten lukea.

Ensin kuulin siitä ystävältäni: "Kuule Katja", hän sanoi ja jatkoi: "Haluaisin kertoa sinulle yhdestä kirjasta, jota hyvä ystäväni suositteli minulle." Jaahas, ajattelin ja annoin ystäväni jatkaa: "Ystäväni kertoi, että koko Venäjä lukee tätä kirjaa ja oli ihmeissään, kun en ollut edes kuullut koko kirjasta! Joten tiedätkö, minun oli pakko ostaa kirja ja lukea sen. Olen nyt lukenut siitä osan ja ajattelin että sinäkin voisit ehkä lukea kirjan." En nyt ihan ollut vakuuttunut siitä, että vaikka koko Venäjä kirjaa luki, miksi minun pitäisi alkaa sitä lukemaan. Aikani on kortilla. "Voi kyllä olla, ettet tarvitse kirjaa ihan vielä, olette miehenne kanssa niin nuoria, mutta sitten ehkä kun tulette viisikymppiseksi, niin silloin ehkä.." Ystäväni jatkoi. Okei, nyt kiinnostuin. Siis mihin olin liian nuori?

Ja ystäväni alkoi kertomaan kirjan nuoresta naisesta, joka rakastui mieheen, ketä halusi naisen palvelijakseen ja kenellä oli huone täynnä .. no köysiä, ruoskia ja muita omituisuuksia.. Mutta nainen ei heti halunut karata paikalta, koska oli syvästi rakastunut nuoreen mieheen, vaan alkoi selvittämään, mistä miehen käytös johtui. "Tiedätkö, kirja ei välttämättä ole tarpeellinen vielä sinun iässäsi, mutta myöhemmin, niin voi olla, ehkä jonain päivänä luet kirjan.." Minkäköhän takia? Ihmettelin minä. Googletin kirjan, kun pääsin kotiin. Luin sanan "pehmopornoa" ja suljin tietokoneen.
Minä kyllä tuhlaisin aikani johonkin parempaan.

Seuraavalla viikolla tipahti postiluukusta yksi monista tilaamistani lehdistäni ja kuinka ollakkaan: lehdessä komeili kirjaesittelyissä kuva ystäväni kertomasta Fifty shades -kirjasta. Aikamoinen sattuma!
Pari päivää myöhemmin käväisin lempiblogistini sivuilla (ruotsalainen blogisti) ja hänen blogistaan löytyi kuva tuosta samasta kirjasta ja tällä kertaa se komeili blogistin yöpöydällä.

Eli tätä kirjaa luki siis ystäväni mukaan koko venäjä ja lempiblogistini mukaan ruotsi ja sitten siitä oli maininta vielä lempisisustuslehdessäni.

No tietenkin kirja piti lukea!!

Ja voihan hitsi.. Olen nyt saanut ensimmäisen kirjan luettua (.. Kahdessa päivässä..Taisin hotkia kirjan..) Enkä ole ikinä lukenut mitään samanlaista. Enkä kyllä aio nyt kirjoittaa minkäänlaista kirja-arvostelua, sanonpa vain, että en yhtään ihmettele, jos kirjasta on tullut maailmanlaajuinen menestys. Itse en ainakaan ole ikinä lukenut mitään vastaavaa. Onko kirja hyvä vai huono? Kiehtovan erilainen. Ja onneksi Fifty Shades on kolmiosainen kirjasarja. Minulla on vielä kaksi lukematta. Ja onneksi onneksi onneksi toinen on jo valmiiksi ladattu Ipadille. Ajattelin aloittaa kirjan lukemisen jo tänään.

Lukuiloa kaikille ja hyvää yötä!

Minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti