8. tammikuuta 2012

Heipparallaa!


Oi oi! Näin siinä taas kävi. Kaikki alkoi ihan viattomasti: Saunamme oli jo alusta alkaen tuntunut.. hieman loppuunkäytetyltä.. kiltisti sanottuna. Joten, tässä kun oli vietetty jo yksi päivä rentoutumisen merkeissä (perjantaina kun oli Loppiainen) ajattelin, että nyt oli aika tehdä saunalle jotain! Olin jo kesällä ostanut valmiiksi Supi saunavahan (sävyltään valkoinen - tietenkin!) ja nyt oli siis oikein otollinen hetki tarttua siveltimeen ja tuunata sauna uuteen uskoon. Kokonainen kylpyhuoneremonttikin olisi ihan kiva, mutta nyt kun siitä ei ole ainakaan lähitulevaisuudessa tietoakaan ja saunassakin olisi joskus kiva käydä, ei muuta kuin tuumasta toimeen!
Siinä saunan lauteilla istuskellessa ajattelin kuitenkin, että pelkkä saunavaha ei välttämättä tämän saunan uudistamiseen riitä. Laudoituksen alta pilkistelee nurkkakohdissa jotain metallia alta ja kiuas, jonka jo kesällä vaihdoimme, ei tuo tarpeeksi uutta ilmettä saunaamme, joka on aito 80-luvun sauna (oikeasti, käsi pystyyn: tunteeko joku jonkun, kenen mielestä 80-luvun muoti ja design olisi jollain tavoin kaunista?). Joten keksinpä siinä sitten lauteilla, että tarvitsemme kulmalistoja ja niiden lisäksi aivan ehdottomasti ritilän lauteiden väliin, jotta saamme vähän uutta ilmettä näihin pariin neliöön. Ja että tokihan minä nyt osaan tuommoiset tehdä.
Joten tuo ylläoleva kuva on lautakasasta, joka vain odottaa näppäriä sormiani ja puusepän taitojani (niinkuin minäkin..) ja sitten on saunamme lähes uuden veroinen!Rautakaupassa olin vielä hyvin innoissani ja esittelin rautakaupan myyjälle suunnitelmiani paperilta hyvin päättäväisesti. Myyjä oli aivan ihana ja kertoi lauta laudalta, miten suunnitelmani on hyvä toteuttaa. Myötäilin myyjää nyökytellen: näinhän minäkin juuri olin asian ajatellut. Kun pääsin lautapinon kanssa kassojen ohi, tunsin jo oloni hieman hölmöksi: Voi hemmetin hemmetti. Tähän lautakasaan ja ruuveihin sai taas uppoamaan jos vaikka kuinka paljon ja missä ihmeen välissä ajattelin oikeasti ritilät tehdä? Enkä minä kyllä oikeasti ole mikään puuseppä. Olin yrittänyt vaivihkaa rautakaupassa myyjän selityksien aikana kurkkia, olisikohan mahdollisesti jossain myymälän nurkassa lojumassa pari kappaletta ritilöitä saunan lauteiden väliin, mutta ei niitä tietenkään näkynyt. Joten kaupasta ulos lähtiessäni oli tilini taas keventynyt ja minulla kasa nauloja ja lautoja.

Mutta ei hätää. Kyllä tuosta kasasta jotain tulee. Sen vertaa se ärsyttää tuossa olohuoneen lattialla, etten sitä kauan kestä siinä katsella. Ja sittenhän siitä on pakko rakentaa saunaan ritilät. Heti huomenna töiden ja pienimmän hammashygienistin jälkeen aloitan.

Vauhdikasta viikon alkua kaikille! Nähdään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti