7. huhtikuuta 2013

Valkoinen sängynpääty
Heipsan kaikille!

Tästä on haaveiltu jo kauan!! Olisin kovasti halunut juuri tällaisen, valkoisen, pehmustetun sängynpäädyn jo vuosia sitten entiseen kotiimme. En vain saanut aikaiseksi tehtyä.. ennenkuin nyt! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty..
Valmiina tällainen olisi maksanut aika paljon, mutta itse tehden tuli sängynpäädyn hinnaksi n. 200 euroa.

Kerronpa teille, miten tein sängynpäädyn..


Ensin levitettiin lattialle keinonahka, sen päälle vaahtomuovipatja (5 cm paksu) ja viimeisenä MDF-levy. Tasoittelin ja mittailin kaikki päällekkäin siististi. Sen jälkeen leikkasin saksilla keinonahan palasen oikean kokoiseksi. Keinonahan kävin ostamassa Eurokankaasta, Etolasta vaahtomuovipatjat ja Bauhausista MDF-levyt. Kahdesta viimeisestä liikkeestä kappaleet leikattiin jo paikan päällä oikeisiin mittoihin.
Kangas pingotettiin tiukasti vaahtomuovipatjan ja mdf-levyn ympärille..
ja nidottiin kiinni levyyn.


Tein sängynpäädyn kahdesta eri osasta. Ihan vain sen takia, että sain mdf-levyt mahdutettua auton kyytiin.. Ja koska tykkään korkeista sängynpäädystä.. Ja koska halusin sängynpäätyyn "raidan", tuomaan päätyyn mielenkiintoa, "sitä jotakin". Nyt se syntyy kahden kappaleen yhteyskohdassa ja on juuri sellainen, kuin pitääkin! Alempi kappale on kooltaan 80 x 180 ja ylempi 60 X 180. Yhdistin viimeiseksi kappaleet yhteen laudoilla ja näin sain sängynpäädystä tukevan.

Ja voilà!
Pääty on valmis! Aikaa sängynpäädyn tekemiseen meni noin 2 tuntia.. Jos siis ei lasketa mukaan aikaa, jonka vietin kaupoissa hakien tykötarpeita sängynpäädyn tekoon. Siinä touhussa meni taasen aamupäivä..

Tässä vielä kuvia uudistuneesta makuuhuoneestamme:Sängynpäädyn taakse kiinnitin Ikeasta ostetut led-valot. Valot näyttävät hienolta, kun illalla laitan ne päälle!Odotan niiiiin jo kesää! Sen näkee varmasti värivalinnastakin mahkuuhuoneessa.. Vihreä on ihanan raikas makuuhuoneen samettisten päiväpeiton ja tyynyjen seassa!Heippa kaikille ja kirjoitellaan taas!

1 kommentti:

  1. Kiva idea! Tein just piirustuksen itelle, tahtoo kans tuollaisen! Kiitos !!!

    VastaaPoista