12. maaliskuuta 2013

Wc:n remontti

Heippa kaikille!

No niin, nyt on meidän pikkuvessamme vihdoinkin valmis! Kuvat puhuvat enemmän, kuin tuhat sanaa, joten tässä on "ennen ja jälkeen" -kuvat, olkaa hyvät!

Eli ensin "ennen":Vähän taidan kuitenkin selittää..

Olemme pikkuhiljaa remontoineet kohde kerrallaan tätä paritalon puolikastamme ja nyt oli yläkerran wc:n vuoro. Luulenpa, että mieheni olisi voinut vetkutella vessamme remonttia hamaan tulevaisuuteen, ellei wc:n pytty olisi alkanut vuotamaan.. Onneksi näin kävi, koska entinen vessamme oli synkkä, pimeä ja epäkäytännöllinen! Remontti tehtiin ihan itse, apuvoimia ei käytetty, paitsi putkimiestä, joka kävi irroittamassa (ja myöhemmin taas liittämässä) hanan ja wc-pytyn. Välillä hauskaa näinkin. Oli ihana nähdä, mitä saisi IHAN ITSE aikaiseksi! Ja tulihan siitä jotain, vai mitä?

Ja tässä sitten "jälkeen" -kuvat:

Kurkistus kaapin sisälle!


Eli mitäkö teimme? Kalusteiden poiston jälkeen tasoitin kolot ja pesin laatat huolellisesti. Sitten maalasin laatat: Pohjalle tuli Otex:a (tartuntapohjamaalia) ja sitten Tikkurilan Luja -maalia. Luja-maali on tarkoitettu märkätiloihin. Otex:a sivelin laatoille kertaalleen ja Luja -maalia piti laittaa päälle vielä kolmeen kertaan, niin tummana tuo alkuperäinen viininpunainen loisti kerrosten alta.

Sitten mieheni sahasi ja hioi puutasot. Halusin ehdottomasti pieneen tilaan pelkät tasot: Aikaisemmin wc:ssä oli allaskaappi, mikä oli aika epäkäytännöllinen näin pieneen tilaan. Ovet eivät mahtuneet kunnolla avautumaan, eikä kaapin sisällekään oikein nähnyt. Kun tasot oli leikattu, vahasin ne valkoisella kahteen kertaan.

Sitten oli miehen vuoro porata hyllyt seinään.. Vielä putkimies..
Ja Voilà!
Pikkuvessamme oli saanut uuden ulkonäön!

Mielestäni tulos on onnistunut!

Oli ihanaa nähdä, kuinka pikkuhiljaa palaset loksahtelivat paikoilleen ja se, mitä pikkuvessaan olin ajatellut (miltä se näyttää ja tuntuu) toteutui vihdoinkin! Pikkuvessasta tuli valoisa, valkoinen ja moderni.!

Huomenna meidän perhe lähtee Turkuun juhlimaan mummin synttäreitä.. Aika siis mennä kauneusunille..  Heippa siihen asti, kunnes taas kirjoitellaan!


Minä
1 kommentti:

  1. Hei, kyselen näin jälkeenpäin, että onko maali pysynyt laatoissa? Minkälaisella tökotillä paikkasitte kolot laatoissa ennen maalausta? ...silikonissa ei ainakaan varmaan maali pysy kiinni?

    VastaaPoista