13. maaliskuuta 2013

Synttäreitä ja focacciaa


Heipsan taas!

Tänään vietettiin päivä Turussa. Olin pyytänyt kahdelle vanhemmalle lapselle vapaata koulusta ja pienimmän tarhaan vain ilmoittanut, että tänään juhlitaan äitini synttäreitä!

Oli tosi ihanaa: Siskoni tyttäreineen tulivat myös paikalle. Isäni valmisti herkullista kanawokkia ja ruuan jälkeen syötiin vielä kinuski - JA prinsessakakkua.. Arvaatka vain, oliko maha täysi moisen mässäilyn jälkeen! ..Huomenna täytyykin sitten heti aamusta lähteä kunnon juoksulenkille kuluttamaan tämän päivän kermakakut pois vyötäröltä!

Kannoin itsekin korteni kekoon, jottei kenellekään vain jäisi nälkä ja vein tuliaisena Focaccian, minkä olin edellisenä iltana leiponut.

Nami nam! Ihanan pehmeä ja hyvän makuinen vaalea leipä!
Loistavaa ihan sellaisenaan tai sitten lisukkeeksi ruuan kanssa..





Lempikeittiökoneeni: Kitchen Aid:n Artisan.. Upea apuväline minkä tahansa taikinan vaivaamisessa ja vatkaamisessa!
    



Focaccia

400 g kylmää vettä
20 g hiivaa
30 g oliiviöljyä
400 g vehnäjauhoja
100 g durumvehnäjauhoja
10 g sokeria
15 g merisuolaa

Koristeluun:

oliiviöljyä
hiutalesuolaa


Kaikki ainekset sekoitetaan, paitsi suola (Muista käyttää KYLMÄÄ vettä leivonnassa!). Taikinaa vaivataan yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin kaksinkertainen aika. Lisää suola ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia (tai käsin tupla-aika). Anna taikinan levätä kulhossa tunnin ajan.

Leivinpaperi voidellaan öljyllä ja laita se matalaan 30 x 30 cm:n tai 30 x 40 cm:n vuokaan, sen mukaan kuinka ohutta haluat focaccian olevan. Painele taikina vuokaan ja tee siihen sormenpäillä pieniä koloja. Pirskota tai kaada pinnalle oliiviöljyä. Ripottele leivän päälle hiutalesuolaa ja kohota jälleen vuoassa tunnin ajan.

Aseta uuni 250 asteeseen.
Laita leipä uuniin ja laske lämpotila heti 200 asteeseen. Paista focacciaa 25-35 minuuttia leivän paksuudesta riippuen. Jäähdytä focaccia ritilällä.

Mmmm.. niin HYVÄÄ!!

Ok..

Herkuteltiin me eilen muutenkin..

Koska äiti oli laiskalla tuulella, oli päivälliseksi meillä hernekeittoa (kaupasta ostettua... ostan tooodella harvoin kaupasta valmisruokaa, mutta hernekeitto on kiireisen päivän pelastus!.. Ja vieläpä ilman säilöntä -tai lisäaineita!

Jokaiseen hernekeittopäivään kuuluu pannukakku välttämättömänä jälkiruokana, joten meilläkin sitä tarjoiltiin..


Pannukakku on jo itsessään hyvää.. Mutta kermavaahdon, mansikkahillon ja mustikoiden avulla siitä tulee juhlajälkiruoka!!
 



Ihanaa viikonjatkoa kaikille!

Nähdään taas!

Minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti