3. joulukuuta 2011

Ihana rauhallinen koti-ilta

Läheltä urheilukenttää löytyi näinkin ihana kohta.


Tämän haipakan viikon jälkeen oli ihanaa viettää rauhallinen koti-ilta. Tai no, miten sen nyt ottaa: aloitettiin nyt vihdoinkin maalaamaan tuota yläkertaa, joten ilta vilahtikin rapsutellessa ja maalaillessa. Aamu saatiin kuitenkin viettää mukavasti urheilukentällä jäitä rikkoen ja sählymailalla huitoen. Mukavaa, kun sai olla ihan vaan perheen kesken liikkeellä. Kun tultiin ulkoilemasta kotiin, tehtiin yhdessä piparkakkutaikina. Oli hauskaa nähdä, miten jännää voikaan taikinan vaivaaminen 3 - ja 6 -vuotiaasta olla! Aikamoista kikatusta, kun taikinaa pursusi sormien välistä ja tarttui kyynärvarsiin! Tehtiin kolminkertainen taikina, kun keskimmäinen haluaa askarrella taikinasta piparkakkutalon huomenna. Ja minä taasen haluan kahvin kanssa aamuisin sen yhden piparkakun. Luulenpa, että nekin saan syödä koristeltuna, mikäli on luottaminen edellisten vuosien tuotoksiin: piparit ovat peittyneet oikean koristevuoren alle. Hmm.. taidan yrittää muutaman jemmata itselleni ihan vaan naturalina..
Juhlat ystävien kanssa (mistä viime tekstissä kirjoitin) meni ihanasti! Kolmeen asti jaksettiin bailata ja tanssia, kunnes todettiin, että nyt on aika lähteä kotiin, että jaksetaan taas sitten aamusta nousta. Nukkumaan päästiin ehkä puoli neljältä. Yksi ystävistäni heräsi aamulla laittamaan lapset kouluun yhdeksäksi. Onneksi mies sentään vei pienimmän tarhaan, niin äiti sai jäädä vielä hetkeksi lepäämään. Heti kahden jälkeen alkoikin sitten jo siinäkin perheessä touhu ja tohina, kun keskimmäisellä oli illalla disko ja tyttö tuli kavereineen leipomaan luokan järjestämään diskoon pipareita. Ja tietenkin piparkakkumuotit oli siinä perheessä vielä muuton jäljiltä vanhassa varastossa.. Ei muuta kuin pyörällä hakemaan. Yksi meistä oli  työpaikalla jo kello 08.30. Toinen sai taas nukkua myöhään, mutta sitten pitikin alkaa siivoamaan ja leipomaan illan vieraita varten. Ja minä. No, minä heräsin taas kello 08.00, vaikka oli vapaapäivä, koska meidän pikkuiset oli sitä mieltä, että enää ei nukuttanut. Hieman huimasi, mutta ei kun ylös vain! Syötiin lasten kanssa aamupala, vähän siivottiin ja sitten lähdettiin ulos. Todettiin, että oli hyvä päivä pitää karkkipäivä ja haettiin herkkuja vino pino kaupasta syötäväksi. Illalla, kun oma tyttö palaili sieltä ystävän tytön luokan järjestämästä diskosta, saatiin vielä hänen kaverinsa meille yökylään. Sen kunniaksi poikkesin kaupassa hakemassa vähän suolaista herkkua kaikille iltapalaksi: nakkeja, nugetteja, feta-salaattia, kananwingsejä ja tummaa leipää. Ja hyvää oli! Joskus on sitten ihana viettää tuollaisia "roskaruoka" -päiviä.
Huomenna jatkuu taas meidän maalausprojekti yläkerrassa. Saas katsoa, koska voin laittaa tänne blogiin ne "ennen" ja "jälkeen" kuvat. Tässä nyt pari näita hirmuisia "ennen" kuvia:



Heippa vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti