6. marraskuuta 2011

Turku


Upea reissu! Vietettiin iltaa ystävien luona koko ruhtinaallinen viikonloppu.! Ystäväni S. jaksoi joka päivä tehdä meidän isolle pesueellemme ihanat ruuat. Onneksi sain mukaani ohjeen, kuinka punajuuri - bataatti -vuohenjuustogratiini tehdään.. Se tulee olemaan omissa ruuissani lisukkeena tästä lähin ainakin silloin, kun on juhlan paikka! Kertakaikkiaan ihanaa! Laitan ohjeen heti myös tänne blogiini, kunhan olen sen ensimmäisen kerran myös ihan ítse testannut.

Aikomuksenamme oli mennä käymään Caribiassa - Turun kylpylässä - ja antaa lasten pulikoida vaikka puoli päivää, mutta yskä, joka ilmaantui ensin pari päivää ennen reissua ensin tytölle, sitten keskimmäiselle ja lopuksi vielä pienimmälle, peruutti aikeemme. Pojat kyllä yrittivät kovin yskän puuskien välissä selittää, että he eivät tosiaankaan ole kipeitä, kato nyt: yskä loppui juuri sekuntti sitten, mutta se ei saanut meitä vanhempia muuttamaan päätöstämme: nyt ei mentäisi uimaan, vaan harrastettaisiin jotain ihan muuta. Joten.. ainakin vuoden tauon jälkeen menimme Hop Loppiin, tuohon jokaisen pikkulapsen tykkäämään paikkaan: se rauhoitti myös lapset, koska luvassa oli siis erikoisen hauska päivä, vaikkei kylpylään päästykään.. Täytyy myöntää, että paikassa oli aika hauskaa: on se sitten vaan kivaa itsekin päästä joskus konttailemaan, heittelemään ja ampumaan palloja sekä liukumaan pitkistä, kiemurtelevista liukumäistä!

Eli kertakaikkiaan ihana viikonloppu! Lapsia hemmoteltiin, koska kyläpaikka, jossa kävimme, on meidän lasten mielestä ihan paras paikka, mihin voi mennä kyläilemään: Sieltä löytyy kuitenkin kuopuksemme kummit, ja kutituskone (=eli perheen isäntä) Lisää fiilistä toi tytöllemme se, että paikalla oli myös isännän tyttö H.. 19- vuotias tyttönen, joka jakoi sumeilematta upeaa seuraansa omalle tytöllemme. Eli tyttöämme hemmoteltiin perin pohjin.. Kiitos H=)! Olet upea! Taas riittää omalla tytöllämme kerrottavaa koulussa..

Sunnuntaina kävimme vielä syömässä vanhemmillani ja minä poikkesin vielä vanhustenkodissa tapaamassa siellä asuvaa sukulaistani. Lapsia en tällä kertaa viitsinyt viedä paikalle mukanani yskän ja flunssan vuoksi, ettei tauti vain tarttuisi kehenkään heikkokuntoiseen.


Tässä kuvia ystävieni ihanasta kattauksesta

Kotiin saavuttuamme tartuin vielä kauhan varteen: keittelin mustikkakeittoa, mannapuuroa, huomiseksi makkarakeittoa ja vielä mustikkapiirakkaa. Mieheni kanssa teimme meinaan sopimuksen, ettemme raski kuopusta moisessa yskässä viedä tarhaan: mies jää tällä kertaa kotiin, koska olen vasta viikon verran ehtinyt olemaan töissä, enkä heti kehtaisi jäädä saikulle.. (Tosin jos nyt pikkuisella kuume nousisi, edes norsulauma ei saisi minua töihin pakotettua). Keskellä päivää miehelläni on kuitenkin tärkeä palaveri, joten silloin hyppää hetkeksi remmiin Liisi-täti (suuret kiitokset!). On se vain niin ihanaa, kun on ihmisiä, jotka tulevat hätiin, silloin kun heitä tarvitaan!
Siinäpä tämä viikonloppu. Ihania muistoja jäi varmasti kaikille perheenjäsenille ja nyt vain täytyy saada tämä oman asunnon remontti loppuun, niin meillekin taas mahtuu ystäviä yökylään!!

Hyvää yötä ja alkavaa viikkoa!

Eväitä huomiselle..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti