17. toukokuuta 2011

Keittiöhanaa etsimässä

Jos saisin unelmakeittiön remontoitua, värisävyt voisin valita vaikka tästä kuvasta: valkoinen, kromi, harmaa ja ihan pikkuisen ruskeaa..

Ikäviä yllätyksiä tulee varmasti aina vastaan sen jälkeen kun uuteen asuntoon pääsee sisälle ja tutustumaan - varsinkin, jos asunto sattuu olemaan 80-luvulta ja kaikki ei ole enää niin uutta.. Yksi yllätyksistä oli keittiöhanan vuotaminen. Jossain pitää säästää ja meillä säästökohde on keittiö. Kaikki muu paritalossa meneekin sitten päälaelleen, jahka remontti pääsee alkamaan. Keittiöön satsataan sitten myöhemmin, kun muut asiat ovat kunnossa.

Keittiö itsestään ei ole hirveän vanha. Eli keittiö on uusittu muutama vuosi sitten, joten tuntuukin aika tuhlaukselta - ja luonnonvarojen haaskaukselta - lähteä kaikkea uusimaan, kun kerran entisessä ei ole mitään vikaa. Jos siis viaksi ei lasketa sitä, että se ei ole kauniin valkoinen, jossa kaikki kodinkoneet on integroitu. Vaan keittiö on itseasiassa sekoitus kermanvalkoista - tummaa puuta - valkoista 10 x 10 cm peruslaattaa  - koivulistoja,  vanhoja kodinkoneita ja siniharmaavalkoista 40 x 40 lattialaattaa. Olisi tosi mukavaa laittaa kuva keittiöstä, mutta koska haluan laittaa sivuille ainakin näin ensi alkuun kaikkea kaunista, jätän kuvan siis laittamatta.

Siis lupasin miehelleni, että keittiötä ei remontoida. Mutta hiljaa mielessäni ajattelin, että tokihan voin itse vähän "tuunailla" keittiötä. Ja se vuotava hana nyt ainakin täytyy vaihtaa. (Hyvä on, tiedän, että vanhasta voisi ihan hyvin vaihtaa myös tiivisteen, mikä tulisi paljon halvemmaksi, mutta en nyt halua takertua pikkuseikkoihin. Sitäpaitsi mieltä on aina ihan hyvä piristää jollain uudella, mikä tulee sitten kestämään vuosia ja ilahduttamaan näin mieltä monta kertaa päivässä. Onhan aivan eri asia pestä astioita kauniin hanan seurassa, kuin vanhan - ei niin kauniin - hanan kanssa). Joten tänään, kun auto oli taas käytössäni miehen työpäivän jälkeen, kaasuttelin kohti rautakauppoja. Ennen liikkelle lähtöä yritin epätoivoisesti kahlata läpi sisustuslehtiä, etsien kivaa hanaa, jonka jokunen aika sitten näin jossain lehdessä, mutta koska ostan viikottain lehden taikka kaksi, en löytänyt pinoistani juuri sitä oikeata hanaa, mikä olisi tietenkin helpottanut etsintöjäni huomattavasti. Kävin läpi Bauhausit, K-raudat ja vihdoinkin, Stark:lta löysin "sen oikean":
Kuva on Moran nettisivuilta www.moraarmatur.se

Hana on vain 30 cm korkea, veden lämmönsäädin on hanasta oikealla, söpö pieni vipu, joka oli juuri sopiva sormiini. Vasemmalta puolelta voi vääntää astianpesukoneen veden päälle tai pois ja mikä hienointa, siihen ei tarvita vipua, vaan kuten kuvasta näkyy, vasemman puoleista putkea vain väännetään.. Ihana! Hinta tosin oli sitten melkein puolet enemmän, kuin mitä olin suunnitellut hanaan sijoittavani, mutta toisaalta, jokapäiväisen käyttöesineen nyt tulee olla kaunis, jos minkä! Myyjä oli vielä niin kiltti, että lupasi kysellä, josko hanassa olisi jokin erikoistarjous (aina täytyy yrittää vähän tinkiä..) ja ottaa sitten huomenna uudestaan yhteyttä. Saas nähdä kuinka käy. Tosi ikävää, jos erikoistarjousta ei ole, koska luulen että haluan hanan kuitenkin, oli tarjouksia tai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti